sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Näin se navetta lähtee nousemaan!

 Tämmöne pikku projekti tuli syysloman riennoiksi ettei tarvinnut tyhjänpanttina tönöttää tumputsuorana kotona sängyssä. Homman nimihän siis on navetta. 70 kappaleen kataljoona antura muotteja ja alemmassa kuvassa traktorin peräkärryllä 84 kappaletta pilarimuotteja. (kaikki anturamuotit eivät päässeet kuvaan) Ensimmäiset päivät meni noiden pienten pohjattomien perunalaatikoiden tekemiseen jotka tuolla kärryssä ovat siistissä rivissä. antura muotit olivatkin onneksi valmiina suoran kulman tarkastusta vaille raudoitus kunnossa.  Jokaiseen työpäivään tietenkin sisältyi vähän aiheesta poiketen sonnipoikien ruokinta ja 2 kertaa päivässä vietävän paalin toimitus laitumelle mutta eipä sinne navettaan paljoo pistettävää olisi jos heidän jokapäiväisen heinänsä unohtaisi.
Raudoitukseen menikin perunakippojen valmistumisen jälkeen loppuviikko koska yhden miehen kädet loppuvat väkisin kesken jos samaan aikaan tarvitsisi tarkastaa suorakulma, hakata kapulat jotka pitävät muotin ruodussa ja viellä 12mm harjateräs verkko nitoa kiinni muotin seinämiin.


  Työasennon ergonomisuuteen kannattaa aina panostaa, traktorin peräkärry josta tiputtaa laidat pois on näin sanotusti aivan täydellinen pöytä näiden laatikoiden pyörittelemiseen raudoittaessa.                                                                
Olohan siis on kuin 3000 metrin pikajuoksun voittajalla kun viimeinen raudoitettu muotti nousee peräkärryyn odottamaan seuraavaa työvaihetta.Ja vaikka sinulla herääkin kysymys nyt mielessäsi tuosta kypärästä niin sanon tähän että radiopeltoorit on yksinäisyyttä parempaa seuraa ja suojalasit helposti tiputettavissa silmille kun harjaterästä rälläköidään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti